Ελάτε να μιλήσουμε για το σώμα μας, ήταν το θέμα που παρουσίασαν η ιατρός του Κέντρου Υγείας Θέρμου κ. Τσιόγκα Βασιλική και η μαία κ. Τσαραντάνη Κυριακή , στους μαθητές και τις μαθήτριες των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων του σχολείου μας , σήμερα Πέμπτη 23 Μαΐου 2024.
Οι μαθητές παρακολούθησαν με ιδιαίτερη προσοχή και σοβαρότητα, την ανατομία του ανθρώπινου σώματος , το αναπαραγωγικό σύστημα αγοριών και κοριτσιών καθώς και τα γεννητικά όργανα. Ταυτόχρονα, απαντήθηκαν πολλές ερωτήσεις και απορίες , χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις , τι πρέπει να γνωρίζουν καθώς μπαίνουν στην εφηβεία , τι αλλαγές παρατηρούνται στο σώμα τους , στην διάθεσή τους κλπ.
Στη συνέχεια , με τη ευκαιρία των διακοπών του καλοκαιριού, αναπτύχθηκε και το θέμα <<Δήγματα και Τσιμπήματα Ζώων της Στεριάς, Θάλασσας και Αέρα>>, προληπτικά μέτρα , σοβαρότητα τραυμάτων , προφύλαξη και τρόποι αντιμετώπισης αυτών.
Ευχαριστούμε την κ. Τσιόγκα και την κ. Τσαραντάνη, όπως και τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Θέρμου κ. Στούμπο Βασίλειο, που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα του σχολείου μας και των εκπαιδευτικών των τάξεων για την παρουσίαση και ενημέρωση των μαθητών μας, σε αυτά τα θέματα.