Μουσικά Όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν οι μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Θέρμου, μέσα από εικαστικά ψηφιακά εργαστήρια του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου Ο.Τ.Ε.

Τα παιδιά μέσα από ζωντανή σύνδεση με το Μουσείο, είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν ένα κομμάτι της Ιστορίας των Τηλεπικοινωνιών και στη συνέχεια να δημιουργήσουν εικαστικά έργα βασισμένα στο κίνημα «Trash Art» που χαρακτηρίζονται από τη χρήση φαινομενικά «άχρηστων» υλικών, τα οποία όμως μπορούν να μετατραπούν σε σύγχρονα έργα τέχνης.

Κατά τη διάρκεια του πρακτικού μέρους τα παιδιά δημιούργησαν αυτοσχέδια μουσικά όργανα όπως: τυμπανάκια, κουδουνάκια, καστανιέτες και  στη συνέχεια άρχισαν να παράγουν ήχους συσκευών τηλεπικοινωνίας.

Ταυτόχρονα, τα παιδιά γνώρισαν τα οφέλη της ανακύκλωσης  στην καθημερινότητας μας καθώς και έννοιες  όπως:  το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και η κυκλική οικονομία.

Τις επόμενες εβδομάδες το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και στις υπόλοιπες τάξεις του σχολείου  με θέμα «Το Μουσείο στη Βαλίτσα μας».