Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

    Η φετινή 14η Σεπτεμβρίου σηματοδοτεί την έναρξη μιας διαφορετικής Σχολικής Χρονιάς: Μιας Σχολικής Χρονιάς κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. 

   Για εμάς είναι ακόμη δυσκολότερο γιατί γνωρίζουμε ότι το Σχολείο δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ως Δημόσια Υπηρεσία, Τράπεζα ή Κατάστημα.

   Το Σχολείο δεν φέρει μόνο την ευθύνη της υγείας αλλά και την ευθύνη για μια ιδιαίτερη γνωσιακή, συναισθηματική, ψυχολογική και κοινωνική συγκρότηση του αυριανού πολίτη.

  ‘’Γιατί τα παιδιά πρέπει να μάθουν να ξεπερνούν την πραγματικότητα όχι μόνο να την υπηρετούν’’. Προσαρμόζοντας το παιδί στη δική μας πραγματικότητα δολοφονούμε την ικανότητα του να ονειρεύεται όπως χαρακτηριστικά αναφέρει κάπου ο Ευγένιος Τριβιζάς.   

   Για αυτό  θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό, το χαμόγελο που χάνεται προσωρινά πίσω από τη μάσκα, να μη χαθεί από τη ψυχή των μαθητών μας.

   Η περσινή επαναλειτουργία του Σχολείου μας το Μάιο, μας κάνει αισιόδοξους ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά.

   Οι μαθητές-τριες του Σχολείου μας μας δίδαξαν τι σημαίνει ‘’Ατομική Ευθύνη’’ τι σημαίνει ‘’Συλλογική Ευθύνη’’ και πολλές φορές μας ξάφνιασαν ευχάριστα, αλλά και μας συγκίνησαν με τη πειθαρχία τους, το σεβασμό στο διπλανό τους και τη στάση τους στη τήρηση των μέτρων που τους επιβάλλαμε.

    Για αυτό τους αξίζουν συγχαρητήρια, όπως συγχαρητήρια αξίζουν και σε εσάς που δημιουργήσατε το υπόβαθρο να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης.

    Επιβεβλημένη, λοιπόν όσο ποτέ άλλοτε η κατανόηση και η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων στην εκπαιδευτική διαδικασία.

   Εύχομαι καλή σχολική χρονιά σε όλους μας με υγεία και καλή πρόοδο στους μαθητές μας!    

                                                                Ο Διευθυντής του Σχολείου

                                                                   Χριστόπουλος Γεώργιος

Αφήστε σχόλιο